Продажбите на активи от европейските корпорации са достигнали рекорд през

...
 Продажбите на активи от европейските корпорации са достигнали рекорд през
Коментари Харесай

Променените отношения между корпорации и имоти са добра новина за инвеститорите

 Продажбите на активи от европейските корпорации са достигнали връх през 2018 година, а вложителите имат все по-голям набор от нови и в някои случаи неповторими вероятности, които да обмислят в района, написа консултантската компания JLL.
Миналата година корпорациите в Европа са набрали 19,7 милиарда $ от продажби на парцели в редица браншове. През последните години компании като KPMG в Лондон и швейцарският бизнес на Edmond De Rothschild продадоха лични парцели и подписаха контракти за отдаване на други чартърен.  В случая на KPMG хонконгската компания Kingboard се съгласи да отдаде чартърен 14-етажната офис постройка Canary Wharf на счетоводната компания за 25 години.„ Продажбата и противоположното наемане на парцели остава основен метод за деблокиране на капитал от корпорациите. Целите на фирмите за максимизиране на капитала и нуждата от опазване на оперативната еластичност постоянно са в несъгласие “, изяснява Ник Комптън, началник на отдел „ Корпоративни финансови пазари “ в JLL.

 

За корпорациите съществуват разнообразни структури за продажба и назад наемане на парцели и редица фактори трансформират връзката на корпорациите с притежавания от тях парцел, като дълго чаканите промени на счетоводния стандарт за лизинга, влезнали в действие през януари, са измежду главните фактори за това.

Комптън споделя, че вложителите, профилирани в продажба и назад наемане на парцели, все по-често демонстрират вкус за съдействие и партньорство с корпорациите посредством процеса на продажбите.

В най-честия случай притежател на парцел предлага на наемателя високо равнище на еластичност за опериране при изискване, че отдаването чартърен подсигурява доходи.

Важността на актива за бизнес активността на корпорацията се трансформира във все по-значителен фактор за вложителите, изключително когато качеството на заема е по-спекулативно.

Но вложителите също по този начин си партнират с корпорации за закупуване на празни парцели или такива с изтичащ период на контракта за наем.

Корпорациите обаче са доста чувствителни към това с кого си партнират и нормално правят задълбочено изследване, като цената рядко е главният фактор при вземането на решение, споделя Комптън.

Собствеността на корпорацията също може да играе роля при решението за продажба, като съществуват разлики в държанието на фирмите от Fortune 500 и фондовете за частни финансови вложения. Следователно опциите за вложителите също може да варират.

„ Фондовете за частни финансови вложения може да са по-опортюнистични и по-фокусирани върху пазара. Така че публикуването на цената на парцела в този случай може да е по-тактическо решение “, споделя Комптън.

Според него евентуално ще се появят по-специализирани вложители, в случай че корпорациите не престават да се стремят към продажба на активи, които имат.

„ Имотна компания, която има уменията и вниманието към детайлите и покаже, че схваща смисъла на активите за бизнеса си, може да се възползва от обстановката “, отбелязва Комптън.

„ Да вземем за образец промишления бранш, където всекидневно може да се набере капитал от продажбата на непотребни парцели на профилиран притежател, който схваща бизнес потребностите и задачата на актива “, добавя той.

Според него може да се появят още благоприятни условия, само че триумф евентуално ще реализиран вложители, които имат колаборативен метод към корпорациите.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР